Den 14:e September checkade vi ut från hotellet … vid kl. 10.00 kördes …

… vi till hästarna i Golium Izvod. Där började ridturen genom berg och småbyar  … Våran guide heter Anton och är jätte snäll, kan bra engelska, har humor och har mycket att berätta om. Han var inte med och red, men han mötte oss varje morgon och efter ridningen varje dag, han transporterade våra bagage mellan de olika övernattningsställen vi hade under denna veckas ridning …

… Här kör vi, jag full av spänning, nervositet och full av förväntan. Nyfikenhet på hur min häst skulle se ut och vara. Om vi skulle bli kompisar eller ha ett helvete under alla ridturer i flera timmar och dagar … 001003004005

… framme hos hästarna. Här skos  de och fixas iordning av ägaren av hästarna, det var även han, Marian, som ledde oss genom terräng, skog, slättar, berg, byar och allt. Han kunde ingen engelska, kanske ett par få ord …

006

… lilla flickan här vet jag inte vem det var, men hon var lite nyfiken på oss tror jag …

007

… vi fick själva välja vilken sadel vi ville ha westernsadel eller militärsadel … jag var snabb och välja western till både mig och Pat …

Pat ser lite skeptisk ut på denna bild och Anton tittar lite förvirrat på träns och sadlar … hahaha …

008

… hästarna går oftast lösa och nästan ingen har hagar som vi här hemma är vana vid, men de vet vart de bor och kommer när ägarna ropar hem dem. Helt otroligt och fantastiskt … några av dem är bundna med en väldigt långt rep runt ena framhoven … oj då, råkade visst ta en bild mitt under en kissepaus …

009

… här står min krake. Och jag skrattade lite när jag fick veta att han heter ”Foxis” … precis som mamma och pappas hund … hahaha … Denna häst hade jag väl lite små dispyter med första dagen, men sen kom vi riktigt bra överens och han blev en fantastisk kompis och gentleman mot mig. Han är en Bulgarisk Mountain horse. Liten och slank och otroligt smidig, och hade lätta men fasta och stabila steg när vi kom över sten, bäckar, backar upp o ner och i lera … han valde verkligen ut vart han skulle sätta sina hovar när vi kom till lite mer ”besvärliga” vägar/stigar … vid ställen där det bästa man kan göra är att ha fullt förtroende för att hästen vet vart som är bäst att gå … det kom en hel del sådana marker där man verkligen låter hästen välja själv för att undvika eventuella olyckor. Hästar är ju verkligen inga självmordsbenägna djur …

010

… Anton och nyfikna flickan med Marian’s häst …

011

Denna häst blev Patrick’s kompis under dessa dagar. Han är av Östbulgarisk häst. Kraftig och stark, himla fin var han. Snäll också, men också ett matmonster så Patrick hade ju lite problem med den under alla dagar då denna häst skulle äta hela tiden, gräs, buskar eller trädblad … allt han kom åt. Hahaha …  Nu sitter vi och är redo att påbörja äventyret …

   012013   … efter att ha ridit en liten bit hörde jag något bakom mig, som kom närmre och närmre … i full galopp uppe på en backe kom en häst i full speed och gnäggade, min Foxis gnäggade tillbaka (han hälsade på alla hästar som vi mötte på vägen, helt överlycklig, hahaha) … helt plötsligt så var den fjärde häst med … han följde med oss hela dagen … lite mysigt med en gammal sällskapssjuk häst, 20 år är han. Det visade sig att denna också hör till Marian, och dessa hästar är så vana och täta på varandra så ingen av dem vill bli lämnad ensam … 

  014015

017

… jag red oftast sist så jag kunde ha koll på Patrick och hans häst, om ifall något skulle hända … 

018

… ser mysigt och fint ut va? Det var det …

  019020021022024

           .025.. uppför berg …

026  … in bland ormbunkar … och det började småregna lite … såklart, vad annars. Regnet hade ju förföljt oss redan sedan första dagen i Tirana … så varför skulle det sluta? Hahaha …

 028030031032033034036

                          037040041042  … fortsättning i nästa inlägg …

ÖgaMotÖga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s