Hm … det jag skrev tidigare …

… om att jag är en av de Världssämsta bakare, men proffs på att baka Stompa … Tja, inga kommentarer tack. Hur jag kunde hälla i 5 dl Sirap istället för 1,5 dl … en gåta för mig. På grund av det, blev det typ 4 liter mjöl istället för 1,5 liter mjöl … smaken av anis och fänkål? Tja, det var väl en pytteliten anelse av anis, men inget av fänkål … för fänkål hade jag tydligen inte hemma som jag trodde. Anissmaken försvann väl av all sirap och mjöl … WTF!!! Har aldrig någonsin misslyckats med stompa … men ikväll, ja … såklart … Jag borde få ett pris för bästa bakare i Världen nu!!! Ama, du skrev att du var urusel på att baka … du kan då fasiken inte vara sämre än mig! 😛

Men det började ju bra. Fick till och med sonen att hjälpa till, vilket är trevligt …

20160123_205007.jpg

… sen började jag röra runt … sonen tog över, för det var ganska tungt (ojdå, där kom det rim) …

20160123_205912.jpg

… och jag knådade och knådade … kletigt som fan! Och jag fattade ingenting … mer och mer irriterad blev jag, och öste på vetemjöl …

20160123_210703.gif

… det hjälpte en hel del … med då som sagt ca 2,5 liter extra … och tömde en hel på påse med anis, istället för två teskedar … eller hur var det nu? Ja, inte skulle en hel påse i iallafall …

20160123_210919.jpg

… vilket fall som helst så började vi steka … eller sonen gjorde, jag kavla bara … och naggade. Naggandet var ganska vålsamt till en början för jag var så arg … (Det är INTE mina händer på bilden nedanför … har dock lite mer ”tjejiga”) Hahaha …

20160123_211920.jpg

… sonen höll en god min och skrattade bara och lät mig kavla och nagga som ett odjur i sitt sämsta jag … tills jag andades ut … för brödet Stompa blev inte riktigt som stompa, men smakade ändå ganska bra … eller väldigt bra faktiskt, men inte som det brukar … 😀

20160123_212352.jpg 20160123_211924.jpg 20160123_214849.jpg

Ja, så är det … egentligen borde jag låta bli med allt som har med bakning att göra … men jag ska nog testa stompa en gång till, och då med mindre sirap, mindre mjöl och med fänkål. Av denna sats skulle det bli ca 15-20 stycken … istället blev det ca 40-50 stycken … hahaha … någon som vill komma på fika imorgon? 😉

ÖgaMotÖga

Annonser

8 reaktioner på ”Hm … det jag skrev tidigare …

 1. Haha! Så går det när man skryter upp sig… 😉 Men du räddade ju det hela ganska snyggt i alla fall 🙂

  Jag har lyckats baka BAUTAstora nötgifflar med löksmak (skulle dom INTE ha, men hackar man nötterna med lökhackaren så…). Inte ens svanarna ville äta dom bröden.
  En annan höjdare är en marängtårta som först fastnade i ugnen och sen på bakplåtspapperet. Vi åt av tårtan, och jag blängde argt på Anders för att han inte skulle säga nåt dumt när han var tvungen att plocka ut bakplåtspapper ur munnen när han åt…

  Haha! Det är bara ett par exempel. Nu ger jag mig inte på bakning nåt mer.
  🙂

  Liked by 1 person

 2. Stompa?? Har varken hört, sett eller smakat. Men det var heroisk arbetat.
  Jag är inte så förtjust i varken snus eller fänkål så jag hoppar över den spontana besöket den HÄR gången. Jag är mer kanelbulle och glass mänska.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s