Även om jag är …

… i Köpenhamn många dagar i veckan så är det mycket sällan jag promenerar runt, eller avviker min lilla rutt … det vill säga Norreport station, genom Kultorvet och in i butiken. Längre än så kommer jag inte, om jag inte måste springa till posten med internetbeställningar.

Idag hände det något … jag gick fasiken ända till Amagertorv!!! Det ligger på välkända Ströget, och en bit till … ojojoj! 😂 Egentligen var det inte frivilligt … jag var bara tvungen att kuta iväg till ”kontorsshoppen” för att handla in kvittorullar, och Danne var nog för bakfull att orka 😂 …

Amagertorv/Ströget

Köpenhamn copenhagen

… Det var faktiskt första gången jag satt min fot i den där ”kontorsshoppen”, supertrevlig personal, vilket många gånger det känns brist på i denna stad. Och dit ska jag verkligen igen! Vissa tecknar/målarpennor är att nästan dö för som de säljer … runt 70 danska riksdaler får man ge för dem, per styck alltså … och många läckra färger finns det. Jag VILL ha!!! Men det kommer kosta en hel del … alltså 10 färger skulle gå på ca 1000 spänn i svenska pengar *gulp*, och jag  vill ju ha typ alla 50 olika nyanser, hahaha 😂 … Fast Danne sa att de även har konstpennor för runt 3000 spänn, vet inte om jag ska tro på det, ska kolla det nästa gång 😨😲

Men ett par bilder blev det under vägen … snabbt fick det gå för det kryllade av människor i det vackra vårvädret … så några av dem blev nog lite sneda …

Ett torn

Torn

Det här är en verklig turistattraktion som kallas Rundetorn … ligger typ knappt två minuter ifrån butiken och jag har inte ens varit uppe i det … jag som bodde i Köpenhamn i 6 år! Och på råga av allt passerat det miljader gånger under ca 4 år … lite så där ”Shame on me!”

Rundetorn köpenhamn copenhagen

… några lampor i ett skyltfönster … den bruna i mitten måste jag kika lite närmre på, de andra har man ju sett tusentals gånger förr …

Lampor

… såg även att det öppnats upp en hel del nya butiker. Ni vet, för ca 1 år sedan så var det flera som stängdes ner, antagligen konkurs, så det kändes jättetomt. En som gjort en vacker entre är den här …

20160226_152206.jpg

Jag köpte en sak, eller tre faktiskt men i olika färger. Det visar jag i ett annat inlägg 😉

ÖgaMotÖga

Annonser

7 reaktioner på ”Även om jag är …

  • Jo, det kan kännas lyxigt, men i längden att pendla 5-6 dagar/vecka med ca 4 timmars färd kan ta på krafterna ibland. Men jag håller med … när man väl har energi så ser man staden väldigt trevlig med mycket utbud av allt möjligt. 😊

   Liked by 1 person

   • Alltså jobbar du i K:hamn?
    Jag som har en dryg timmes arbetsväg då jag är i Borgå tycker det är vad jag orkar med… annars har jag fem minuter till jobbet här i hemstaden… (jobbar alltså i två städer)…
    Men man vänjer sig!

    Liked by 1 person

   • Japp. Jag var med när Butterick’s öppnade i Cph. Var med och byggde upp och så där … då bodde jag i Köpenhamn. Förra våren flyttade jag till Sverige igen, och det känns inte så lätt att lämna ”bebisen” som man ”fostrat” sedan grunden och märker hur den växer sig stor och stark. Då offrar jag de timmar på resande … 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s