Alltså förra inlägget …

… blev ju lite så där ”utsvävande” kanske man kan tycka, lite för mycket påhitt om flugsvampssmurfar och annat … då fick jag den här kommentaren;  ”jag misstänker lite att du gnagde på nån ”magic mushroom” av Ama de CasaAlltså vad ska jag svara på det? Jag försvarar mig och säger … Det var inte meningen att det skulle bli så där, jag skulle ju bara titta lite hur det såg ut.” Inte äta svamp eller nå’t annat.”

I verkliga fallet skulle jag bara se hur Dinosaurieparken ser ut nu, och den ser inte ut som den gjorde sist jag var där för x-antal år sedan. Då var det solsken, glada barn med glass runt truten, hoppande i hoppborg, i karuseller, full aktivitet … Nu ser det ut så här, sönderslaget, halshuggen dinosaur, och trist … helt övergivet … (Inte konstig att man tar sig en tugga av något i depression)

20160328_120836.jpg

20160328_120923.jpg

20160328_123327.gif

… Gruvmuseumet var stängt och jag undrar om det någonsin kommer öppnas upp igen … med tanke på att den här,

borde den inte bytas ut? Om de nu ska öppna igen menar jag … Eller kan det vara så att den ”mörkare årstiden” är året om?

20160328_124135.jpg

… ja, pytt på det. Det gick ju bra att fota en gammal kolgruvevagn som håller på att rosta sönder, kan jag tro …

20160328_124105.jpg

20160328_124202.jpg

20160328_124303.jpg

20160328_124247.jpg

… detta tågspår är inte heller så där ”aktivt”, händer någon gång då och då att det sveper förbi ett eller annat godståg (tror jag) …

20160328_124826.jpg

Så blir det när verksamheter och tågstationer stängs ner i småbyar.  När de större kedjorna öppnar upp i grannbyar och lockar med bättre priser och större utbud. Lite synd tycker jag. Nyvång var en ganska livad by förr när jag var barn. Det fanns postkontor, en konsum, en korvkiosk, tågstation och busstation … och hela gruvområdet var en stor ”lekplats” för oss som växte upp här under 70- , 80- och 90-talet, hundar möttes där, jag red där väldigt ofta med min häst jag hade … grillplatser … ja allt gjorde man där (innan det blev Dinosauriepark och igenbommat), låter säkert inte mycket för en storstadsbo … men i en sådan här liten håla var det alldeles lagom. 🙂

#blogg100

28/100

ÖgaMotÖga

Annonser

10 reaktioner på ”Alltså förra inlägget …

 1. Fastän jag bott hela mitt liv i Skåne är den där gruvan något som jag endast lite vagt hört talas om än mindre någonsin besökt.Var därför tvungen att googla och läsa lite mer om platsen.Bland andra storheter som Eddie Meduza bott där läste jag.Han är nog mer känd än gruvan kan jag tänka mig.Detta och ditt förra inlägg om gruvplatsen Nyvång var väldigt intressant läsning.Klart som sjutton att man skall spexa till det lite,desto roligare för oss som läser.

  Gilla

  • Hahaha … Ja, Eddie Meduza. Jag blev förbjuden att gå nära hans hem när jag var barn 😀 😀 😀 … Så jag vet inte om jag stött på honom någongång. :-O

   Gilla

 2. Trist när små orter mer eller mindre försvinner och dör ut… 😦

  Men du… Jag misstänker fortfarande att du gnagde på nån ”magic mushroom”, eller att du möjligen slickade lite på nån färgglad groda? 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s