Som sagt eller …

… inte sagt; ”En vanlig kärring som vägrar bli vuxen”. Kanske skulle ta tillbaka det nu?  Jag har blivit tillräckligt vuxen av att ha köpt ljudbok till min mobil … Det blev ”En man som heter Ove” … och jag vet att jag är sen med den där … inte bara bok (jag har ett uselt läsintresse, förutom bloggar då), ljudböcker har jag varit skräckslagen av att lyssna på, pga om rösten på läsaren skulle reta mig till vansinne … filmen har helt enkelt inte blivit av. Men The Bodyguard sa något till mig, om någon ljudbok han trodde jag skulle gilla … men minns inte vad det var för någon, så nu blev det en test på denna bok … vilket jag även betalt över 100:- för … hujedamig säger jag. Men nu är det gjort, och det är bara till för mig att lyssna och se om det ger mig ro på buss, färja och tåg. Över 9 timmar håller den på!!!! 😲😲😲 Jösses, jag som somnade efter två enkla sidor av högläsning för sonen när han var liten *gulp* …

screenshot_2016-03-29-14-01-27.png

… inte nog med det. Jag laddade ner språkappar … Spanska! Den första verkade bra, men efter 1:a steg är jag tvungen att betala, och på råga av allt … *andas lite* … den nobbade mig på det enklaste ord på spanska, fick rött kort 7 gånger i rad för mitt uttal. Ett ord jag säger hundratals gånger per dag när jag är där nere. Kollega Danne provade … han fick grönt och korrekt första gången. Ordet var så enkelt som;

¡Hola

Kom igen! Gracias fick jag också stryk på … 😭😭😭 …

Jag avinstallallerade den appen.

Nästa app som laddades ner var något i stil med; ”Lär dig spanska som barn” Lätt som en plätt tänkte jag. Jo visst!!! Va fan! Det var bilder, tydligt tal och text … men va fan! Hur ska jag veta vad ett långt ord/mening betyder med en bild som visar en gubbe sidan om en bil? Bilägare? Jag äger en bil? Stolt över min bil? Det var liksom inte bara den, det fanns fler … Gaaahhh … Den avinstallerades också.

Tredje försök blev nog en klassiker … glosor! Har inte hunnit kolla den riktigt ännu, men den är gratis med ljud och text på både spanska och svenska … men lite för snabb … vi får se … 😂😂😂

screenshot_2016-03-29-15-35-12.png

screenshot_2016-03-29-15-34-52.png

Hahaha … nu vet ni, kära Läsare. Jag börjar bli vuxen. 😂😂😂

#blogg100

29/100

ÖgaMotÖga

Annonser

9 reaktioner på ”Som sagt eller …

 1. Gå en kurs i Spanska i stället, kostar lite men ger såååå mycket mer.

  Ljudböcker är perfekt till stryktvätten, dammsugning, hundpromenad, handarbetet och om man har svårt att somna 😄.
  Just mu har jag två favoriter vilka båda är trilogier.
  Mikael Berglund Dehlis vackraste händer. Han som läser är guld värd.
  Emma Hamberg som läser sina egna böcker pm Rosengädda, den första heter Rosengädda nästa.
  Kolla in Mofibo du betalar 125kr/mån och kan läsa/lyssna på så många böcker du vill.

  Gilla

  • Tusen tack för tips!!! Bara spanska lektioner jag har svårt at hinna med pga arbete 😦 … men ljudböcker osv tar jag emot, om jag nu gillar det. Stora prövningen börjar imorgon. 😉 😀

   Liked by 1 person

 2. Jag gillade Ove som bok, men har varken lyssnat eller sett filmen… 🙂

  Snål som jag är så laddar jag ned böcker gratis från biblioteket till plattan. Men då måste jag läsa själv… 😉

  Gilla

 3. Lycka till med lyssnandet. Provade att lyssna på en bok förra året, men retade ihjäl mig på den lååååååångsamma uppläsaren och gav upp. Hoppas du har bättre tur.
  Ove som bok gillade jag…filmen nja…kanske inte så mycket.
  Lycka till med språkkursen, låter intressant. 🙂

  Liked by 1 person

  • Kan säga så här: Glad att jag inte lyssnade på andra kapitlet av Ove offentligt! Galet roligt och många skratt. 😂😂😂 Ibland låter det som om uppläsaren knappt kan hålla sig för garv själv. Men du, du vet väl att man kan höja eller sänka hastigheten när de berättar … jag såg det av en slump faktiskt, så du kanske hade den i slow motion 😂😉

   Liked by 1 person

 4. Jag är jättedålig på att läsa böcker för att det är såååå tråkigt. Jag ledsnar efter en sida redan.

  Jag tror mer på ljudböcker. Då kan man göra andra saker samtidigt.

  Kram till dig

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s