Efter att plöjt …

… igenom serien ”River” lade jag mig till rätta och fortsatte med min egen-lära-kurs på nätet. Allt för att kunna lite innan det hela börjar på riktigt. Ligga ett steg före. Komma in i taggar, så jag inte får en black-out när jag väl sitter där.

Detta ger mig så mycket tillfredsställelse för min lilla hjärna, den blir glad och jag blir glad, jättekul är det. Det enda jag önskar är att jag har mer tid, att jag kan sitta några timmar varje dag, inte på kvällar och komma i säng för sent. Det är lätt hänt att jag fastnar och vill fortsätta, som ofta jag gör om jag börjar med det på kvällarna … inte så bra när jag vet att jag ska upp så himla tidigt för jobb.

Har kommit till den nivån där jag ska göra listor i listor, om man säger så. Det där med <ol> , <li> och <ul>. Helt otroligt hur dessa små taggar kan skapa listor och grejer … att taggar med url, får fram en bild och vidare hur dessa kan hänvisa till en webbsida genom att klicka på bilden. Måste rota mer i det där när jag har styr på denna nybörjarnivå 😅😍

Målet till att börja med är ju att bygga upp från blank sida, och jag har redan skissat upp hur jag vill ha det, innan jag ens visste att man gör så … kanske. Men man måste ju ha en mall, det säger sig själv, eller hur?

Lite så här (detta är inte min skiss, denna har jag googlat fram, min är lite mer avancerad om man säger så 😆)

wp-1468819315300.png

Godmorgon och trevlig Måndag.

ÖgaMotÖga

Annonser

10 reaktioner på ”Efter att plöjt …

 1. Anders köpte alltid såna där ”for dummies”-böcker som reselitteratur och passade på att lära sig nya programmeringsspråk när vi åkte på semester. Själv hade jag med mer normala semesterböcker 😀

  Liked by 1 person

 2. Ambitiöst! Men då vet jag vem jag kan kontakt om jag behöver hjälp! Mycket nyttiga kunskaper, gick själv en kvällskurs i html för många år sedan, kommer inte ihåg så mycket längre då jag inte använt det på nästan lika många år. WordPress kom ivägen, så att säga, och där är jag fast nu.

  Liked by 1 person

 3. Men gud så duktig du är! Försökte mig på det där för ett tag sedan….men jag gav upp- det var så jäkla svårt och obegripligt. Dessutom hade jag aldrig tid att sitta och pula med det där…..
  men BRA! Då kan man¨anlita dig så småningom!

  Gilla

 4. Annars finns det wix.com. både i gratis och betalversion (överkomlig pris), där min hemsida är byggd. (divage.se)
  Den hemsida som jag gjort från grunden hittades av en illa sinnade människa och la virus i den om och om och om igen. Då gav jag upp och gjorde en hos wix. De har mallar, men du bestämmer hur och vad du vill på din sida. Den ena är inte den andra är lik. Hjälp kan man också få genom deras support.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s