Det är verkligen …

… inte ofta jag blir arg, men idag blev jag argare än någonsin. Jag kokade av ilska och så arg att jag skakade, alltså helt ärligt … mina händer de var långt ifrån lugna och fina. Det handlar om sonen, inte att han har gjort något … han är 21 år, han vill studera och är verkligen seriös och superduktig. Han har för fasiken högsta betygen man kan få, och kämpar för att nå sitt mål. Han vill läsa nu under hösten för att söka in på den skola han verkligen vill gå på till nästa år. Nu har ju högsta betyg i de ämnen han behöver för att komma in, så han tänkte då nu plugga ryska, spanska, digital design (?) och något annat … fyra ämnen vill han ha iallafall. Imorse ringde de/någon och meddelade att han fått avslag … på ALLT!!! På grund av att det var inga prioämnen till högskola/universitet och att skolan inte har pengar! Hur fan menar de? Så skolans ekonomi ska styra vad unga människor ska studera? De har för fan hela livet framför sig … och så kommer det en skoljävel och krossar drömmar och mål för att de inte har pengar, va fan är det för ett jävla sätt? Blir så arg … riktigt mamma arg, som bara mammor kan bli när deras barn blir orättvist behandlade. Då får väl komvux ta ett samarbete med grannkommunen som har avtal med en annan skola, eller ta ett avtal direkt med en skola som har ekonomi. Han ska plugga på distans, då dessa utbildningar inte har undervisningar i lokal.

Kul för mig också … som ska plugga på distans … kommer jag nu också få avslag? För att de tycker jag är för gammal eller nå’t? Att de inte vill spendera pengar på en gammal kärring som ändå ska dö snart? För att deras ekonomi är så kass? Kommer de klappa händer och skåla över att ha krossat framtidsplaner? Jag blir rasande! Mest rasande över att sonen blivit nekad … hur många andra som blivit det vet inte jag. Men jo, hur många ungdomar och unga människor känner stress, går i självmordstankar, får mer och mer dåligt självförtroende m.m. pga att de blir hindrade/stoppade av sådana här händelser … de har drömmar och blickar fram … men så sitter det någon som bara säger: ”Näää, du lilla vän. Här har vi inga pengar, men sök något VI tycker du ska plugga.” Om de nu inte har pengar, plocka då för fan bort de utbildningar de inte har råd till … för fan inte klokt!

Mycket svordomar i detta inlägg, men så är det. Jag håller på att explodera!

wp-1470917530385.png

ÖgaMotÖga

Annonser

7 reaktioner på ”Det är verkligen …

 1. Du har all rätt att vara mammaarg. Skolorna är inte kloka, så pass att jag tycker att de borde skolad in för att lära sig hur man uppför sig. För det kan de inte. Fy fanders. 😳😤😤

  Liked by 1 person

 2. Vad som gör mig rädd är att hela det offentliga samhället håller på att braka samman.Man kan för f..inte ta hit 150 000 människor på ett år och utan att tillföra resurser.Men att tillföra resurser är svårt för det innebär att skatter måste höjas och det blir ju de redan svaga grupperna som får betala högsta priset.Hyggligt folk måste överväga att flytta ifrån detta dårhus.Må fan ta alla politiker och alla dumma svenskar som fortfarande vägrar att inse.De får skylla sig själv.Jag hoppas verkligen att det löser sig för er.Men det är nog föga troligt det.

  Liked by 1 person

 3. Är det via komvux så kan jag förstå argumenten att det inte leder till universitetspoäng. Komvux är väl i första hand för att man ska kunna läsa upp och komplettera så att man får behörighet till universitetet.
  Kan han inte söka dessa kurser via universitet eller folkhögskola istället?

  Liked by 1 person

  • Vet inte, ska höra efter. Undrar vad de kommer säga till mig … jag som ska/vill plugga webbutveckling och spanska … 😐

   Gilla

   • Ring och prata med dem så att du kan söka annan distansutbildning via universitet eller folkhögskola istället om det skulle skita sig. Men å andra sidan tror jag att din ålder är till fördel i det här fallet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s