Kontantfritt.

En undran, varför har alla banker slutat med kontanter? Skulle sätta in pengar till The Bodyguard, tänkte det snabbaste sättet att göra det på hans bank, men blev hänvisad till insättningsautomat … dessutom skulle jag sätta in först på mitt kort och sedan föra över de pengar genom min internetbank till hans konto. Gick då till min bank, men blev hänvisad till insättningsautomat där också, med två kilometer lång kö. Jag har inte varit på en svensk bank på väldigt många år, inte när det gäller pengar iallafall, så jag blev lite snopen faktiskt. Nu blev det mycket väntan på att få pengar insatta, och ännu mer väntan för The Bodyguard. Istället för att få in pengar bums på sitt konto, får han säkert vänta till Tisdag nästa vecka. Hm, förstår väl lite av systemet, men ändå …

I väntan på att möta Agnes satt jag ett tag på Hamnkrogen och slog ihjäl tiden där. Där fanns det också en annan som till synes verkade som att ha väntat på någon alldeles för lång tid … så länge att han deckat på ett barbord, stackars krake … Kunde inte personalen tagit hand om honom?

20170302_142449.jpg

… det var ju så grått, kallt och regnigt. Inte alls ovanligt i Helsingborg om ni frågar vad jag tycker om den staden 😉

20170302_143533.jpg

Nä, jag hoppas mina andra ärenden här i Svea Rike går smidigt så jag kan sätta mig på första bästa flyg hem till Marbella nästa vecka. 🙂

20170228_164705.jpg

ÖgaMotÖga

Annonser

3 reaktioner på ”Kontantfritt.

  1. Ja så är det ju. Ingen kontanthantering på bankerna längre. Minns Spara och Slösa man fick lära sig om som barn. Då var det en dygd att kunna sätta in pengar på ett bankkonto. Då banken inte längre ger den möjligheten de själva lärt ut…….så undrar jag ……lever bankerna numer i odygd? I så fall undrar jag vilka konsekvenserna är?

    Liked by 1 person

  2. En jävla verklighet. Undrar vad kommer att hända när man slår ut systemet och blir utan el en längre tid eller något annat. Banker är mycket idag men är just inga banker längre. Jag är upprörd över utvecklingen.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s