Vilken dag!

07.45 stängde jag dörren till hemmet. Mötte upp en kollega … vidare in till Marbella, till polistationen … fel station (fast det stod den adressen på nätet)! Vidare till ett annat ställe, fel ställe … tredje kom vi rätt. Köade som gick hyfsat fort … fylla i papper, ny nummerlapp … satt i nära två timmar, fortfarande typ 30 personer före oss. Någon sa att vi kunde gå till banken och betala, vi gick till banken … nix det gick inte betala, det fattades några papper … tillbaka till polisen, fortfarande lång kö … mellan ca 11.30 – 13.00 satt vi i kö … Wohooo! Äntligen … nä, då skulle polisen också ha papper som banken ville ha. Jaha! Vart får man dem då? Jo, runt hörnan och printa ut hos en fotoaffär … sprang till banken. STÄNGT! Nästa bank, STÄNGT, nästa bank, STÄNGT … sista banken STÄNGT! Sen var det kört, polisen stängde kl. 14.00 … GAAHHHHH!!!! Tack och lov så är alla mina papper klara och mitt NIE-nummer kort ligger och väntar på mig. Så nytt försök imorgon 😛 Måste ha kortet då … för jag behöver en arbetsförsäkring också, eller vad det nu är + till mitt anställningskontrakt så jag kan öppna en bank här.

Ja, ja … känns lite som bortkastad tid, när vi upptäckte att alla dessa papper man ska fylla i, de hade vi kunnat skriva ut hemma eller på kontoret, fyllt i och bara gått en runda typ. Nog att jag hört massa om spanska system, men detta är ju 80-tal!!! Jösses!

Lite småsura eller inte gick vi in till Gamla Stan och åt lite krubb på The Farm … vi var såååå hungriga!

Jag tog lite av detta, guacamole med lite nachos … ser lite ut, men det var verkligen mycket, och det smakade supergott!

Kollegan tog något annat smarrigt, men det har jag ingen bild på 🙂

Efter maten gick vi ner på huvudgatan och fixade något, eller han fixade något … sen tog vi snabbussen till Puerto Banus och mötte upp cheferna på Dezentral och flabbade lite. Sen körde vi till skolans lokal och pratade lite upplägg av lektioner, jag gick igenom deras make-up lite snabbt och ja, ni vet … förberedelser innan eleverna kommer på onsdag nästa vecka. Ska bli himla kul, och jag känner mig väldigt säker och lugn i min blivande roll som lärare. 🙂 Kommer även blogga en gång i veckan för hemsidan deras … men det tar vi sen. 😀

Kom hem vid lite över 19.00 och nu tror jag att jag måste laga lite mat … eller tapas ;-D

ÖgaMotÖga

Annonser

11 reaktioner på ”Vilken dag!

  1. Haha! Ursäkta att jag skrattar, men det är så tyyypiskt Spanien! 🙂 Men det brukar ordna sig i slutänden – fast det är verkligen tålamodsprövande…

    Så du nöjer dig inte med lärarjobbet – du tänker öppna en bank också? STOOORA planer 😉

    Ha en fin fredag!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s