Fest på stranden.

I Sverige var det midsommar igår, här i Spanien var det San Juan. Jag, The Bodyguard, sonen och Mandana gick till Victor’s Beach och hade det skönt.

Ju senare kvällen blev, ju mer dunka dunka blev det, och mer och mer dans blev det i sanden och vid vattenbrynet … dock så höll vi oss stilla. Sonen skulle nog skämmas om jag skulle börja dansa med de andra 😂

Vid midnatt hände det som vi väntat på, jag iallfall, brasan på stranden tändes och folk jublade …

… på avstånd tittade jag på fyrverkerier som sköts i Puerto Banus …

Men innan dess var vi ju tvugna att ha något i magen. Så vi gick till bästa Planet Beat och käkade massa gott 😄.

Och som sagt … vidare till Victor’s … Ljust när vi kom, mörkt när vi gick.

Det blev en promenad till Puerto Banus och taxi hem, och nu ligger två kvar i sängarna och inte är så pigga. Jag själv har börjat tvätta och sitter ute på balkongen, och undrar om dagens planer kommer gå igenom … beroende på mående av andra här i huset 😂.

P.S. Jag fick en midsommarpresent igår, av Palle … en cykel! 😄 Anledningen till det var att han köpt den till sin dotter i 18-års present … bara det att hon ville inte ha den för cykla är inte hennes grej 😅

 

Annonser

17 reaktioner på ”Fest på stranden.

 1. Jag minns helgen från mina somrar i spanien när jag var liten 🙂 här är det röd lördag idag midsommardagen så bara att softa och ha det skönt 🙂 ha en fin fortsättning på helgen nu och lycka till med vovven …

  Liked by 1 person

  • Det var mysigt, fast jag erkänner att jag nog var lite orolig att det skulle sluta med en aning för trötta människor i huset idag … för dagens aktiviteter som står på schemat 😂

   Gilla

 2. Vilken toppenpresent! Fast jag skulle ha gjort som den första mottagaren – gett den vidare. Cykla är inte heller min grej… En gång bytte jag bort en cykel mot en princesstårta. En av mina bästa affärer, faktiskt 😀

  Nu ska jag vara lite besserwisser… (Blev utsatt för det själv när jag skrev inlägg om Spaniens midsommar i början, så jag tar det som en liten hämnd 😉 ). San Juan var inte igår. Den är idag. San Juan är samma som Johannes Döparen i Sverige, och den dagen firas ALLTID den 24:e och det är en röd dag i större delen av Spanien tror jag. Eldarna tänder man alltid kvällen INNAN San Juan. Den 23:e alltså. Hogueras kallas den kvällen och då festar folk som bara den! Troligen för att dom är lediga (dom flesta) dagen efter. Helt klart att jämföra med vårt Valborgsfirande. Fast varmare 😀

  På Hogueras gör man en sorts ”rening”. Man skriver ned sina synder under året på en lapp. Slänger in dom i brasan och sen – POFF! – är dom borta! Muy practico! 😀 Om man vill vara riktigt säker på att dom ska försvinna så kan man hoppa över elden också. Men det funkar bara ifall elden är tillräckligt liten 😉

  Så. Nu slutar jag besserwissra och önskar dig en trevlig midsommardagskväll – tillika San Juan (fast bara i år, nästa år sammanfaller dom inte 😉 ) (Kunde visst inte sluta upp med det där besserwissrandet 😀 )

  Gilla

  • Super information … eller superinformation! Ska komma ihåg det till nästa år. Speciellt att skriva syndlappar. 😂😂😂😂😍🤗

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s