Tro det eller ej …

… Jag sitter ärligt talat på balkongen och fryser, så ponchon fick komma på. Det är, enligt mobilappen 24 grader, men jag tycker det känns som 5 grader 😂. Satt och funderade här i skuggan om jag skulle ta en liten runda till strandpromenaden med Junior, men ute på gatan är det hett, så det får bli senare. Måste tänka på hunden också, och skugga är det dåligt med där nere vid havet.

Tvätt och småstäd är avklarat och jag vet inte vad vi ska hitta på.

Igår kväll på kvällspromenaden gick vovven mer eller mindre perfekt i koppel … tills en tax dök upp på andra sidan gatan/rondellen och började gapa och dra, så klart Junior blev hispig, mer än hispig och gapade ännu mer tillbaks 😣. Sen var det kört med den fina gången. Mötte The Bodyguard på El Jardin och där gick det bra, och Junior fick träffa en annan vovve som han sen knappt ville gå ifrån … leka, leka, leka 😂.

Där efter ville The Bodyguard käka på Tuk Tuk … vi gick dit. Där bröt helvetet loss mer eller mindre. Junior vart helt tokig, många hundar och mycket gap från olika håll. Gaaahhhhh! Jag som skrytit så mycket om hur fint han uppför sig på restauranger. Lite jobbigt blev det ett tag. Men det roliga var att det kom en katt som travade förbi ca 1,5 meter ifrån, den brydde sig Junior absolut inte sig om. Så vi kom överens om att vi kommer ta hjälp av en ”dog  whisperer” som Daniel känner, så vi får styr på honom ordentligt. Daniel är superbra med hundar och kan träna själv, men det positiva med George är att han har fler hundar samtidigt, istället för att Daniel ska gå i timmar med Junior och båda två bli utmattade för att möta andra hundar. Problemet ligger i när han har koppel på sig, utan koppel är det lugnt. Och koppel måste man ha på de flesta ställen … egentligen får man faktiskt inte lov att ha hundar okopplade här, så det är superviktigt att han lär sig att uppföra sig även med koppel. Annars är han så vänlig, snäll, lydig och väl uppfostrad.

Usch, nu låter det som att denna blogg snart BARA kommer handla om Junior. Men det blir lätt åt det hållet då min fritid är med honom och koncentrationen är där för honom. 😂

 

 

 

Annonser

3 reaktioner på ”Tro det eller ej …

  1. Kanske håller du på att bli lite krasslig, man brukar inte frysa när det är 24 grader. Förstår att Junior trilskas lite så här i början, han är väl ännu bara en valp och fått ett nytt hem. Klokt att ta hjälp av någon som är lite mer erfaren med hundar. Koppel är ett måste här också så det måste de lära sig att acceptera och att trivas med.
    För min del får du gärna ägna hela bloggen åt Junior, dig själv och Bodyguard. Hahaa…. men jag förstår din tanke, det är ju så nytt nu med ny famljemedlem som kräver uppmärksamhet och tar nästan all tid. Tids nog är han en självklarhet i vardagen, lydig och en riktig kompis, i vått o torrt 🙂

    Liked by 1 person

  2. Vi huttrade faktiskt också till lite idag. Det kom ett snabbt regn- och åskväder och temperaturen sjönk till bara 22 grader. Hur skönt som helst! 🙂

    Låter bra att ni får lite hjälp med Junior också 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s