Trött och flummig.

Varnade mina elever idag att denna dag är inte min dag så fort de kom på plats. Rätt hade jag också, kände mig flummig och helt off banan. Kände det på mig, då jag var så trött när jag vaknade, märkte knappt Junior när han kom upp med sina tassar vid ansiktet för att väcka mig. Visningen på dagens trend make-up startade dåligt. Basen på söta Fatima blev för rosa, försökte korrigera det … gav upp. På med skugga som i och för sig blev väldigt snyggt och bra … vidare med eye liner, gaahhhh! Alltså ärligt Läsare, jag har nog aldrig någonsin gjort sådana fel under hela min  karriär som make-up artist, som nu varit i ca 17 år. Hur lyckades jag?!

Där emot lyckades alla elever allt super bra! Så jag sa: Ja, jag kan ju inte vara Världsbäst på allt, måste ge andra chanser också. 😂 De skrattade bara.

Efter det snurrade det till i mitt huvud ännu mer … DJ-eleverna hade sin sista dag idag, så det blev man grooming också. Både naturligt och ”fashion”, så mina elever fick köra mans make-up rätt snabbt innan jag hunnit gå igen mer noggrannt och detaljerat, för dessa dj-killar skulle bli fotade.

Slutet av dagen frågade jag mina sminkelever hur de upplevt dagen då den blev lite rörig och tidspressad. Jag kände mig usel, de tyckte de fått ut mycket av dagen och var glada … TAAAACKAR, JAG TAAACKAR, tänkte jag högt. Jag ser på dem alla hur mycket de utvecklats under dessa veckor, de är fantastiska, jag är så stolt över dem! Ödmjuka och fina allihop, och vill lära och inte bara festa. 😍

Bilder är dåligt med, både från idag och senare från igår. Jag gick med Junior bara här hemma i parken igår, han måste lära känna de andra hundar och folk som bor här också. Gick över förväntan bra. Han gapade lite på de två första vi mötte, så jag satte mig i gräset med de andra hundars ägare och pratade. Junior bjäbbade, mopsen bjäbbade … den tredje ulltotten var tyst, han är liksom 6 år och lärt sig veta hut 😂. Men plötsligt tystnade det, jag fick Juniors uppmärksamhet, mopsen sin husses, de fick varsin godisbit av mig … sen var det lugnt 😍. Satt och pratade väldigt länge, kom en annan ulltott som Junior hälsade glatt på, inga problem där inte … släppte lös honom. Han lekte och hade kul, helt plötsligt var han väck! Upptäckt en fjärde vit ulltott … inte ett ljud sa han, bara sprang fram, nosade och ville leka. Där kom vakten! Vi får egentligen inte ha hundarna lösa här, men alla har det iallafall. Nu är det så att det är två vikarier och de vågar så klart inget annat än att säga till att hundarna SKA vara kopplade. Så jag ropade på Junior … ingen Junior kom, helt dövörad! Vi gick och letade … såg han till slut med vita ulltotten bakom en buske, fromma som lamm, knäpptysta och såg gulliga ut 😂😂😂 Tur att han är kastrerad 😂😂😂.  Därefter mötte vi två andra små valpar som jag aldrig sett förr … inte ett ljud där heller från Junior, han var bara glad och för en gångs skull gick fram lugnt och nosade och sa hej på er, välkomna.

Gick utanför området och han var så lugn och kunde skita i ro 😂.

Så, mitt hundmammahjärta var varmt och tryggt, han lär sig sakta men säkert, precis som det ska vara. ❤

Gammal arkivbild.

Annonser

5 reaktioner på ”Trött och flummig.

 1. Ja, men det är ju också bra att visa eleverna att inte ens ett proffs är på topp varje dag.
  Att lära sig misslyckas och kunna ta det med jämnmod och sedan tänka att det går bättre nästa dag, kan ju höra till kursen? 🙂
  Kram!

  Liked by 1 person

  • Ja, så tänker jag, även om jag ska vara en”förebild” … i och för sig kan de nog inte få någon bättre förebild som vågar erkänna sina misstag och flummigheter ibland. Man är ju ingen robot. 😂

   Gilla

 2. Vilken dag ! Men som redan skrivits (nästan), man har bra dagar och man har mindre bra dagar, så fungerar nog vi alla. Fast kanske inte små vovvar, iallafall inte Junior, han verkar bara ha braiga dagar med bus och skoj 😀

  Liked by 1 person

 3. Man kan inte lyckas jämt. Det var väl dagens lektion 😉 Men jag misstänker att det var betydligt snyggare än vad jag någonsin skulle lyckas få till det 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s