Junior, Junior …

… bästa hunden! Även om han kan verka som en ”problemhund” ibland, som bör läras om från grunden. I don’t blame him! 😊

Han är underbar! Lär sig fort, och viktigaste av allt … han VILL lära sig. Han kan vara bångstyrig ibland, men han tycker om att lära sig, få klappar och beröm. Vi ger inte honom godis varje gång han lyssnar och uppför sig … isåfall skulle han bli smällfet! 😂

Vår hundtränare kom idag med en av sina hundar. Junior vill leka direkt och blir som en vild tjur i en fäktningsarena … han går på för hårt om man säger så. Träningen bestod av, rörelser hit och dit, med tränaren + hunden cirkulerade runt oss när vi stod stilla, sedan tvärtom. Pågick kanske en timmes tid med dessa övningar. Junior blev lugn och brydde sig inte speciellt mycket till slut.

Något han blev testad av, var hur han reagerade när en annan hund kom nära mig och han själv på avstånd. Han blev uppmärksam, hade koll på mig, sprang till mig, satte sig, utan att säga något … bara vakt utan att bli avundsjuk. 😍

Vid 23.00 tiden tog jag en kvällspromenad med honom. Stor förändring! Till och med min granne som är sjukt livrädd för hundar kunde ta samma hiss med oss. Junior knorrade lite, men blev tyst när jag bad honom sitta. Hissen stannade igen på en våning, Junior grymtade som vanligt och jag bad honom sitta ner igen. Det var tyst i hissen. 😂

Vår livrädda granne börjar gilla Junior, och vi får beröm hur mycket vi lyckats att få honom mer avslappnad och lugn. Junior skäller inte lika mycket som förr. Vi stod och pratade ett tag, Junior höll käften och satte sig av sig själv bredvid mina ben, väluppfostrad verkade han vara 😂😍.

När vi gick vidare, gick vi förbi en sportbil … där kom det en (ursäkta mitt språk nu, det kom en arabsvinanabolaäckelpäckelkille) mot mig och frågade något … jag sa: I don’t understand you”. Då började Junior morra och vara på sin vakt … där lät jag Junior vara som han ville faktiskt. Där glodde packet på vovven, backade och gick ifrån. Förmodligen såg han inte Junior ibörjan förrän han hörde monsterläten, hahaha 😂😂😂 Resten av turen bland galna människor gick hur bra som helst, inget knorr eller morr. Han gick fint vid min sida … samtidigt har han ett avslappnande vakt. Det gillas! Junior har råkoll på allt som händer runtomkring, även om han inte stirrar runt som han gjort förr. Han börjar bli lite som mig 😄 … avslappnad, kollar rakt fram, men har öron och ögon med mig.

Mycket givande träning med George. Det är så minimala tecken som man inte tänkt på, men som är enormt mycket i fostran.

Jag och Junior mötte den engelska kvinnan som har de små vita tussarna, som Junior älskar att leka med. Hon hade stått på balkongen och tittat på vår träning. Nu vill hon ha George nummer så hon också kan träna sina 😂. De är ju lika sjövilda som Junior, men hälften så stora. Hahaha … vissa grannar bedårar Junior, andra har skräck 😂😂😂

Junior är långt ifrån en elak hund, han är bara glad och lycklig så han vet inte vad han ska göra av sig själv 😍 Han är nu ca 15 månader, och det verkar som om han kommit tillbaka till det unga valpstadiet. Vilket betyder trygghet, tillit och få bara vara valp. Dock så är det träning, men han tycker om det och blir lycklig av att nli aktiverad och stimulerad.

Vår glada lilla vovve ❤❤❤

Annonser

2 reaktioner på ”Junior, Junior …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s