Kaktusjakten …

… den gick bra, fick lite beslutsångest bara ett tag, vilka jag skulle ta. Men hörrni, tro inte att jag gått på den där förbaskade kaktustrenden, där man ska ha tavlor med kaktusar på, kuddfodral och på allt annat shit. Kaktusar skaffade jag för att det är den sista chansen på min orkanbalkong … om de inte överlever, ja, då köper jag plastväxter! 😄.

Planterade dem, sprang ut och plockade stenar, blev för få, måste ha fler. Tvättade dem och strödde över jorden. Dock kan jag tycka att den i mitten borde komma lite mer till höger … men den sticks så jävligt så den får vara där den är … än så länge, men det stör mitt öga att den är lite tätare på den vänstra. För den delen råkade jag knäcka en del blad av de två 😑 … typiskt mig att vara så ivrig att jag förstör saker 😂.

Vitlöken växer så den knakar, men bladen knäcks av vinden, kanske inte gör så mycket?

Ingefäran växer också så den knakar, tre knölar har den fått … men väntar ett tag till innan jag börjar använda den/dem, vill ha dem större.

Torra chilifrön slängde jag ner lite huxflux i en kruka, nä, jag planterade dem inte … bara slängde i ovanpå jorden, vattnade och tänkte; ”blir det något, så blir det något.” Och se på fan, massa skott!!! 😂 Får väl se hur länge de lever … som ni vet har jag gett upp med chili- och tomatplantor … men, men … kanske jag har tur denna gång?

Promenaden till marknaden på Centro Plaza mötte Junior en hund. Han sa inte ett ljud, och inte drog han i kopplet heller. Anledningen till det var att han inte såg den lilla vita, utan den lilla vita smög sig ut från ett café och smög vidare efter Junior … Junior kände en nos i arslet, flög en meter upp i luften med en sving … chockad … ”Va fan vad det?!” Undrade han säkert förskräckt 😂😂😂. De nosade fint och lugnt, kissade ikapp på en kruka … vi gick vidare och den lilla tillbaka till caféet.

Och det är ju jäkligt konstigt, att varje gång jag ska ta en bild med Junior tillsammans med en hund, tro fasiken den ”främmande” hunden alltid vänder röven mot kameran precis när jag fotar. Bara Junior vet hur man modellar 😂

Nu ska jag tjata ut The Bodyguard igen. Det är så skönt ute nu … man känner att hösten är på väg, mellan 27-30 grader varmt men med en frisk och skön blåst. Perfekt promenadväder 😍

 

Annonser

6 reaktioner på ”Kaktusjakten …

  1. Men åh….vad härligt om kaktusen klarar sig. Jag har verkligen försökt med samma tema och alltid misslyckats. Mr X fick omplantera med skyddshandskar. Min ena hund, schäfern, var kanske lite korkad? Varje gång hon tittade ut genom vardagsrumsfönstret kom hon i kontakt med mina kaktusar. Hon morrade och hotade dem ofta, men inget hjälpte. Jag flyttade på kaktusarna från vardagsrum till kök och sovrum.
    Hon fortsatte att morra åt de livsfarliga krukväxterna som bara föll åt sidorna då hennes ”björntassar” gled utåt på fönsterbrädan!! Pucko!!!
    Suck, snacka om felbeteende. Jag borde ha kunnat göra något åt det, såklart. Men samtidigt så härligt med en hund jag ofta vann priser med om och omigen, så lydig som hon var. Så hon fick ha kvar sitt felbeteende kombinerat med sin följsamhet, och min lathet.

    Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s