Ett bildlöst inlägg.

Nu under timmar jag suttit ute på balkongen med frukost, tvätt i maskinen, en hund som borrar upp nosen mellan stolarmstöd och midja, och kikar upp på en för att bli lite klappad, hör ljuden av tennisbollar, gräsklipparmaskiner, fågelkvitter, solsken ( den kom till slut Carita L. 😆), ser havet framför mig, bergen på min högra sida … ja, då undrar jag om jag hamnat i någon skyddad verkstad eller nåt.

Allt är så lugnt här, folk är glada, vänliga, hälsar och tackar ( även om de inte känner en), man ser så gott som aldrig slagsmål eller hör talas om det. Aldrig hör man om våldtäkter (ytterst sällan!!!), överfallsrån eller liknande. Oftast om det händer något är det mellan olika maffia liknande gäng, och då narkotika och pengatvätt som är inblandat, vilka är mer eller mindre osynliga (polisen har råkoll och spränger ligorna titt som tätt). Eller … som oftast män/killar som hänger  vid barerna nere vid Puerto Banus på kvällarna och får något preparat i sina drinkar av luder/prostituerade, och sedan ”förlorat”pengar omedvetet, för stunden … de kommer ju inte ihåg något själva, det innebär inte att de släpat med någon hem eller följt med till något ställe. Räcker att de ev tagit ut pengar vid någon automat och strax efter har någon annan tagit dessa. Är man uppmärksam så behöver det inte hända.

Känns ibland som om jag bor väldigt skyddat, att jag bor i en glaskupol som stänger ute allt det onda. Denna plats känner jag mig 99,9% trygg på … anledningen att jag skriver 99,9 % är för att man aldrig kan vara säker, annars hade jag skrivit 120% vilket jag faktiskt känner.

Jag blir mörkrädd när jag läser och hör nyheter vad som pågår i Sverige, fy fan säger jag. Jag blir arg, frustrerad och ledsen. Tänker på min brorsdotter (15 år), min systerdotter (10 år) … pojkarna, och till och med min son som är 22 år … jag blir orolig och rädd om vad som kan hända om de ej är försiktiga och har ögonen med sig. Misshandel för en sketen mobil (vilket har drabbat min son när han var 17 år, slutade med att polis fick köra hans kompis till akuten och polisskjuts hem, av ett gäng coola snorungar som EJ är svenskar!!! 😠 Tidigt en kväll efter ett biobesök.) . Alla bränder, sabotage, bomber, knivar, våldtäkter … listan kan bli lång! Nä, jag måste försöka övertala familjen att flytta hit in till min kupol.

Annonser

4 reaktioner på ”Ett bildlöst inlägg.

 1. Det är så sant de du skriver! Vissa dagar ”bojkottar” jag nyheterna för jag orkar inte bli förbannad el. börja dagen med en massa bekymmer, elände, krig och annat! Allt känns så himla tråkigt och negativt nuförtiden och inte minst minst ”politiskt korrekt” Tänk om man kunde fokusera mer på roliga saker som händer!! Trevlig lördag!

  Liked by 1 person

 2. Se vad har hänt i Sweden. I Sweden ropade ut Trump. Och alla undrade vad har hänt. Och ingen ville veta av nåt. Men ju det händer en hel del och det händer ju hela tiden. Våldtäkter, skjutningar mitt på dan i en biljakt!!!! Igår blev en 80 – årig tant nerdragen på marken i ett försök att ta ifrån henne hennes väska. Två ligister var det. Här i Vasastan. Så det är nära. För två veckor sen när jag var tvungen att springa hem mitt på dan från jobbet ( bor bara 5 hus ifrån) Vid korsningen Odengatan, Torsgatan står 5 polisbilar minst lika många ambulans, en tom ledbuss. En massa människor står och glor. Frågar nån om läget, men de visste inget. Sen ser jag hur polisen lutar en solbränd kille mot ambulansens baksida och hans skor tas av. Springer vidare, när jag är klar och på väg tillbaka står fortfarande en polisbil och en ambulans kvar samt en polis står också där. Går fram och frågar om situationen och han svarar vi tog en kille med skarpladdad pistol.
  Och det är bra att de tog honom, och ingen skadades, men är helt säker på att åklagaren släppte honom på kvällen redan.
  Ja, vad fasiken händer i Sverige? Och alla dessa debatter om det. SÅ HÄR KAN DET INTE FORTSÄTTA- säger de mantran. Och det ät man ju hört i senaste 5-6 åren eller tom längre. Och så mycket händer inte. Allt blir som vanligt.
  Man frågar ett antal välvalda personer om de känner sig otrygga i Stockholm/Sverige och de svarar hurtig att de känner inga oro, inte alls rädda att gå och vara utomhus på kvällen. Det är tryggt. Men när jag pratar med mina inte så välvalda kunder så är det nästan alla som känner obehag på kvällarna.

  Liked by 1 person

  • Det är fruktansvärt! Gillar ditt ord ”solbränd kille” … 😂 om jag nu ska plocka fram lite humor i din text. 😉
   Nä, jag känner/ mig inte trygg i Helsingborg, knappt fast jag har sällskap. 😣

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s