En fråga till …

Såg nu att man kan förminska sina bilder här på wordpress i sitt bildarkiv. Som ex. 3000×2000 till 700×600 … frågan är då om ändå det stora formatet ligger kvar, och ändå tar enormt utrymme? Då det finns en knapp som det står återställ format fast bilden har sparats till 700×600 …  någon som vet något om det här? Eller måste man behöva spara i annat program, som ett par er andra gör innan ni lägger upp bilder på wordpress.

Tacksam för svar! 😣

Annonser

6 reaktioner på ”En fråga till …

 1. Du kan ju testa. Men egentligen set som händer när du använder WPs förminskning är att bilden blir liten i ditt inlägg men när du eller någon annan klickar på bilden förstoras den till den ursprungliga storleken. Du måste ha bilden förminskad till det du vill ha redan från början.

  Liked by 1 person

   • Testa och se. Lägg in enligt det WP har. Ta minsta formatet i inlägget och sen klickar du på i det färdiga och se om den blir stor.
    Det kan faktiskt hända att det fungerar.
    Jag har för mig att man kan ställa in storlek i administrationen/ inställningar i bildbibliotek. Har aldrig testat hur det blir då.
    Ställ in där till nåt riktigt litet typ 200 x 200. Sen laddar du in bilden och ser hur den uppenbarar sig i bloggen. Sen klickar du på bilden i blogginlägget och ser om bilden blir stor och fin eller om den blir stor och ful. Om den blir stor och ful då kan du göra inställningar även i WP. Blir den jättefin i förstoring då får du lägga in bilden efter att du har förminskat dem först.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s