Ensam byracka.

För ett par dagar sedan såg jag en gyllenbrun vovve utan halsband springa runt området vid skolan, mest bland soptunnorna och buskarna mellan avfarten (där bilar kör som dårar) och vid vägen vid skolan. Jag fick hjärtat i halsgropen när jag såg denna ensamma rackare irra runt, var så rädd att den skulle bli överkörd. Sen såg jag två kvinnor som försökte locka på den, så jag tänkte inte så mycket mer på det.

Idag när jag närmade mig jobb så såg jag jycken springa över avfarten i riktning mot skolan igen, bilarna fick tätt på tvärnita. Usch! Men hunden kom över helskinnad och började snurra runt igen där bland buskarna. Jag försökte locka hunden till mig, utan resultat, den är skygg och ”vild”, men nyfiken. Till slut kom det en som försökte fånga in den … trodde först att han kom från Tripple A, ett räddningscentrum för hemlösa hundar och katter, men det visade sig att det bara var två vänliga själar. En man som sett vovven några dagar tog med sin fru, de gjorde allt … gick och köpte hundmat och annat, försökte få hunden att komma fram. I bilen satt barn och en schäfer och väntade. Slängde några ord med kvinnan, där av vet jag att de, eller mannen sett den herrelösa hunden tidigare. Kvinnan var gråtfärdig för hon var rädd att hunden skulle bli överkörd. Sista jag såg var att mannen försökte få vovven i koppel … hur det gick vet jag inte, bara att efter lång stund … kanske en timmes tid, var både hunden och bilen borta. Hoppas de lyckades fånga in den.

Jag var ju tvungen att börja med lektionerna när eleverna kom, inte stå och titta hur det gick. Vi får se om hunden dyker upp igen, om mannen och kvinnan lyckades.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Ensam byracka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s