Hålla hunden kopplad?

Det har varit stilla här hos mig ett par dagar nu. Jag har jobbat, och varit så trött när jag kommit hem. Har ganska ”trista” arbetstider nu, men bättre än inget. Är ju tvungen att ta igen de förlorade timmarna sedan jag låg hemma i sjuksängen, eleverna behöver dem så de inte missar något i utbildningen. Så jobb mellan 12.30 – 18.30 … man hinner knappt vakna och gå och lägga sig innan man är på plats igen, hahaha … Tröttheten är pga att jag hostat en del på nätterna och jag är inte helt frisk ännu. Så nu i helgen ska jag bara hålla mig inomhus, vila och se till att sjukan försvinner en gång för alla. Började bra imorse, nästan ingen hosta eller snuva, jippiiii!

Men nu undrar jag, måste hunden vara kopplad hela tiden nu några månader fram? Grönområdet där Junior brukar få springa lös och leka med bollar och pinnar, ja, inte bara han, utan många, många fler hundar, där finns ett pinjeträd … två stycken … som kommunen glömt att bespruta, så nu är de fulla av vita stora ”bomullstussar” … och ni som inte vet så kan dessa vara livsfarliga för hundar och katter, när larverna i tussarna börjar vandra i led. Även människor kan få obehagliga reaktioner av att oftast kommit i kontakt med dessa larver omedvetet, eller av misstag. De hundar som fallit offer för dessa ”söta” ludna larver, har haft en hemsk död då de kvävts av svullnad i halsen … de som klarat sig har ofta förlorat bitar eller halva tungan. Bäst nu att hålla ögonen öppna ordentligt!

The Bodyguard kommer kontakta kommunen, så de besprutar träden. Så hoppas vi att dessa små monster dör. Det är deras skyldighet i bostadsområden … uppe i bergen kan de få vara, det struntar jag i. Har sett hav av dessa tussar där uppe när jag varit ute och ridit … usch!

Bilden nedanför har jag lånat av en tjej från Facebook som lagt ut varningen om dessa.

Photo: Elin Sundström

Närbild av tussarna  …

… och så här kan det se ut när de vandrar …

Förra året såg jag ett gäng som var på väg över en trottoar, men hittar inte den bilden nu som jag fotade … så dessa över är från google.

Nä, fy för dessa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s