Växter …

… jo ni, ni ska veta att jag lyckats med en blomma … och den blomman är den jag fick på SuperCor på deras nyinvigning om ni kommer ihåg. 1,5 veckor har det gått och ännu är den vacker 😃 Börjar undra vad de preparerat den med, koncentreringsmedel? 😂

Trots det kyliga och gråa väder som är nu, gick jag och jycken ut en runda på ca 1,5 timmar och tittade lite på andra blommor …

… och gissa om jag blev eld o lågor när jag såg att sådana här kaktusarter, vad de nu heter, hade ”spottat” ut massa skott … det låg massor av dem längs trottoaren vi gick på …

(Bilden precis här under är från google, då jag inte vet vad arten heter.)

… snabb som blixten slet jag fram en hundbajspåse och plockade tre skott … nu jävlar om de inte får rötter och växer till sig. Börjar bli liiiite smått less på att allt dör på min balkong, ett under att jag själv inte gör det också 😉.

Jag hoppas jag för rätt i att sätta dessa i vatten innan jag planterar ner dem i jord, eller? Frågar jag er andra som har gröna fingrar och inte bruna som jag har, hahaha 😁

Och nu är det lite så att jag börjar ge upp med mina andra kaktusarter … asså! Är det ohyra den här har fått? Det där äckliga vita på stammen. Örk!!! 😣 Den andra som är lika dan har det samma på sig. Gaaaaahhhhhh! Om det är så … och hur fasiken får man bort det?

Det är synd, för de är de enda som växer så de knakar, av allt annat jag provat på balkongen … som har slutat med döden som resultat för alla mina växter, förutom dessa. Jag som planerade att plantera om dem i varsin kruka. Nu vet jag inte om jag ens vill röra dem, utan bara kasta ut dem i någon rabatt. Vad hade ni gjort?

Den taggiga i mitten verkar inte växt någonting på flera månader. Ser ”pysig” ut, men tror inte den är det … försökt känna med en blompinne. Kände ingenting. Däremot verkar den inte ha fått ohyra på sig. Konstigt kan jag tycka, hahaha 😋

Nog om växter nu … men kanske jag ska börja med en trädgårdsblogg? Sophie’s bästa tips att lyckas med att ta död på växter och ge dem skadedjur. Eller vad sägs?

Nä, nu är det solnedgång … ca 18.55 … kanindräkten är på och kaffe står på sängbordet.

Vi hörs! Chao!

 

Annonser

En reaktion på ”Växter …

  1. Vet tyvärr väldigt lite om kaktusar annat än att de behöver grymt lite vatten… förstås! Fast en trädgårdsblogg om hur man skall ta död på saker och ting vore ju kanske ngt lite annorlunda… Du kanske blir världsberömd…?! 🤔😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s