Mästerkocken Sophie!

Så känner jag mig just nu i en mer eller mindre matkoma. Tror fasiken jag är född till mästerkock … om inte så har jag varit en mästerkock i ett tidigare liv för en Kungafamilj.

Vem har sagt att man inte kan laga mormors mat eller mammas mat i ett land förutom Sverige? Ja Ni säg mig det … men läser ofta av människor som flyttat hit saknar ditt och datt som de varit vana vid i Svea Rike. Jo visst, kan jag också göra … men då är det så enkelt som; Kalles Kaviar, Allkrydda, Aromat, falukorv, frysta kräftor och ädelost på tub … men då kan man gå till Svenskaffären och inhandla det om man är desperat … just det FILMJÖLK är också en liten småsak.

Men annars hittar man ingredienser, och kan göra mat som man ätit hos mormor, mamma eller någon annan i Sverige … fi fasiken vad gott!

Biffar, potatis, stekt lök i massa smör och lite soya, sen ”brunsås” som blev lite blek (måste köpa hem color soya eller vad den heter, för att ge lite färg) massa grädde i den.

Ja ni vet … jag ÄLSKAR massa grädde i såser, steka allt möjligt i massa smör, dippar, allt möjligt fettigt älskar jag i mat och till snacks … så det blir smak, krämigt och gott.

Smakade underbart gott och ”Svenskt”, om man nu får säga så när man flyttat till ett annat land. Så visst fasiken kan man hitta matingredienser i de spanska matbutikerna som exempelvis Mercadona och SuperCor och få till ”svensk mat” om man har lust till det … enda problemet är väl i början att man kanske inte förstått eller missförstått vad varan har varit för något, man har bara trott man tagit rätt, och att det tar lång tid att få ihop sakerna, hahaha … Vilket jag gjort ett flertal gånger innan, jag nu vet.

Så om någon är intresserad har jag en burk med rödbetspuré som jag trodde var pepparrotspuré när jag köpte den då den var så blek … Moahahaha … vilken besvikelse det blev för mig då jag var extremt sugen på pepparrot 😀 Den skänkes bort … 😀

Förutom att vara mästerkock, så har jag jobbat lite med research för en inspirationsartikel för Momondo, vilket är superkul! Denna gång handlar det om att hyra bil i det land/stad man landat med flyget i … med utflyktsmål, trafik och annat som kan vara nyttigt att veta när man kör bil i ett annat land. Tycker det är så kul, och man lär sig lite nytt om olika länder och upptäcker platser man aldrig skulle veta om annars 😀

Har haft en liten break idag … eller två faktiskt … Ett supertrevligt och kul break, men det tar vi i nästa inlägg 🙂

Annonser

6 reaktioner på ”Mästerkocken Sophie!

 1. Som emigrant känner jag så väl igen det där med maten! Fast visst gör jag finländsk/skandinavisk mat allt som oftast jag med. Barnens favorit är nog köttbullar med potatismos- mums! 😃

  Liked by 1 person

 2. Visst går det att fixa ”svensk” mat utan att besöka dom skandinaviska affärerna. Att rimma fläsk själv, till exempel. Hur enkelt som helst. Stekt fläsk med löksås. Mmmm… Jag älskar svensk husmanskost! (Och även den spanska maten, såklart 😉 )

  Duktigt jobbat av dig!

  Liked by 1 person

 3. Bra jobbat. Sån mat är säkert typiskt svensk. Fast jag äter den aldrig. Svensk vintermat som jag älskar är kålpudding, rotmos helst utan kött till.
  Om att hyra bil på resmål. Om texten handlar om svenskar som ger sig ut på resa, så kan ett tips vara att informera om att självriskerna om något händer på hyrbilen är väldigt höga. Det kan vara bra att kolla om man har någon bankkortsförsäkring som minskar självrisken eller om hemförsäkringen innehåller det

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s