Väktaren.

Ja vet ni. Hunden är en riktig god väktare, eller säger man vaktare? När man kan lämna en påse med honom utan att någon stjäl, då är han en skrämmande skugga va? 😂

Det enda han begär för att vakta är en godisbit.

När jag är ensam med honom är han ganska lugn, eller väldigt lugn skulle jag vilja säga. Men han spanar, vaktar, vilar för att sedan vakta igen. Världens bästa bodyguard. Han knorrar åt främlingar, men blir faktiskt alldeles för glad när han ser någon han känner, har aldrig något

mitt i mellan nivå. Han är snäll, gudasnäll är han … fast främlingar kan bli livrädda för honom. Bra eller dåligt? Jag vet faktiskt inte.

Två stycken jag mött idag som hälsat på kraken, där han skött sig mycket väl, har sagt deras tjejer eller någon i deras familj har samma ras, miniature schnauzer, undviker att ha med sina ut bland folk och caféer pga att de gruffar, morrar och skäller för mycket … vet inte vad jag ska tycka om det. Har ju mött andra också på strandpromenaden där några lämnat sina schnauzrar hemma, men tagit med deras andra raser till hundar på promenad. Många blir ju helt förälskade i Junior pga hans charm och vänlighet … trots att han kan gapa lite. Men jag tänker … om inte Junior eller hundar får följa med, hur ska de då lära sig att bete sig?

Undrar om jag är dum som tar med honom överallt? Eller vad tror ni? Junior är en ras som jag aldrig varit närheten av tidigare. Aldrig varit med om en hund som har en sådan envishet och personlighet, men jag kan märka att han lär sig socialisera för var dag som går … och han lyder! Nu har vi haft honom ca. 9 månader, och han är 2,2 år.

Oj då, detta blev visst ett hundinlägg.

 

Annonser

3 reaktioner på ”Väktaren.

  1. Alltid trevligt med hundsnack. Jag tycker att ingen hund ska morra för att någon kommer fram till den. Tror att en hund som lämnas ensam ute någonstans utan husse/matte och morrar då någon främling kommer fram i själva verket är en rädd hund. Om hunden är tillsammans med husse/matte och morrar då någon människa kommer fram tror kanske att den gör rätt, men ska få tillsägelse av sin ägare så den lär sig att det inte är ett bra beteénde. Självklart ska hunden vara med så mycket som möjligt för socialiseras. Tar man inte med sig hunden pga att den beter sig illa så har hundägaren ett stort problem med sin hund och ska söka hjälp för att komma till rätta med problemet – och den personen kanske ska överväga att skaffa sig akvariefiskar istället för hund. Olika hundraser är på olika sätt, det ska hundägaren ta ställning till innan man köper en hund. Personligen har jag inget emot t ex terrierhundar, men det skulle inte passa mig att ha en sådan. Passar mig utmärkt med t ex schäfrar. Men det jobb det innebär har jag inte tid med längre. Kommer aldrig mer ha egen hund. Njuter istället av barnens hundar. PS, aldrig haft snauser men har ändå lite erfarenhet av risensnauzer och tror rasen också skulle passa mig.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s