Laga mat?

Som ni flesta vet har jag skrivit att jag avskyr laga mat. Idag kom jag på mig själv, jag har lurat mig själv. Sanningen är faktiskt, den som jag förnekat för mig själv i många år, den är att det inte är själva matlagningen som jag avskyr, för det är faktiskt ganska kul och jag kan och gör ofta god och bra mat. Jag har helt enkelt blandat ihop matlagning med inköp! Det är inköp som jag avskyr, eller inte ens det … det jag avskyr ÄR att bära hem astunga matpåsar!!! Där har vi sanningen. Där har vi det … det kom jag på idag när jag var ute med hunden och tvingade mig själv och jycken till mataffären … för jag kände verkligen för att göra min gudomligt goda spagetti med köttfärssås, men det tog emot. Tanken på att bära hem full påse med massa tunga varor i (man hittar ju alltid massa annat också som man behöver) + påse hundmat, och hålla jycken i styr på vägen hem … det fick mig nästan att rasa samman av utmattning 😉 .

Tack och lov var vovven underbart snäll och skötsam så det var inga problem, förutom att jag höll på att få kramp i armen på grund av matkassens tyngd 😀

Sagt och gjort … jag hamnade mer eller mindre i matkoma efter 2 portioner … så gott!

Och ikväll ska jag inte vara så billig att jag ska dricka billigt vitt vin, eller vin överhuvudtaget. Ikväll lyxar jag till det med iskallt citronvatten, i och för sig fuskade jag och hällde i koncentrerad citronsaft i vattnet … upptäckte att min citron hade mer eller mindre ruttnat i kylskåpet *örk*. Men gott som attan är det, trots att det inte är några citronskivor i! För den delen … har jag berättat att min citron/gurkvattenbringare har spruckit? En mega spricka! Efter en vecka! Tur att jag upptäckte den i tid innan kannan sprack i två delar inne i kylskåpet … kan det varit kylan i kylskåpet som orsakat det?

Och ALDRIG mer ska jag säga att våren och värmen kommit … ALDRIG! Fi fan vad det blåst idag … rena rama stormen på balkongen. Himlen är rälig och det regnar … eller har gjort iallafall. Inte för jag sett det, men kände precis på balkongräcket att det var blött.

Har långt ifrån lust att gå ut med hunden kan jag erkänna. Men har jag skaffat djur så måste de ju också skötas, eller hur? *hujeda mig*

Annonser

En reaktion på ”Laga mat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s