Makaronilåda

Makaronilåda eller vad det kallas gjorde jag idag. Har inte gjort det på väldigt många år, så det blev en egen variant. Anledningen till det var att sist jag gjorde köttbullar så orkade jag inte rulla hela färsen som jag blandat, så det var lite rester kvar kanske man kan kalla det.  Och för att inte upprepa mig för ofta med spagetti med köttfärssås, eller chili con carne … så kom jag på denna enkla maträtt när jag var ute med hunden tidigare idag.

Kom hem. Hackade en halv gul lök (de jag har hemma är enorma, så det räckte med en halv), skivade massa vitlöksklyftor och grovrev en bortglömd ost vi hade i kylskåpet. Fräste till färsen, kokade makaroner … sen var det bara att varva.

Först makaroner, över med löken och vitlöken, lite snyggt utspritt. På med färsen och på med riven ost. Mer makaroner, extra peppar och chilipulver och mer riven ost.

In i ugnen ett tag, så ytan blir så där knaprig och fin … supergott!

Tack för mig, säger Mästerkocken Sophie. 😉

Annonser

2 reaktioner på ”Makaronilåda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s